آرنا ورزشی

ورزشگاه آزادی جام ملت‌ها را از دست داد!

در شرایطی که طبق وعده قبلی مسئولان، قرار بود سکوهای ورزشگاه آزادی تا آذرماه سال جاری بازسازی شود اما نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه از فرصت جام ملت‌های آسیا که با تعطیلی لیگ‌برتر فوتبال ایران همراه بود نیز به بهترین شکل استفاده نشد.

به گزارش آرنا ورزشی، از اواخر اسفند ۱۴۰۱ و بعد از خطر ریزش ورزشگاه آزادی، بعد از بررسی‌هایی که صورت گرفت، سکوهای غربی ورزشگاه آزادی تخریب شد تا سکوهای سبک‌سازی شده جدید، مجدد نصب شوند. این تصمیم درحالی اتخاذ شد که بنابر اعلام مشاور پروژه، در هر متر مربع، ۱۸۰ کیلوگرم سبک‌سازی انجام می‌شود.

ورزشگاه فوتبال آزادی متشکل از ۷۲ قسمت است و با توجه به اینکه بیش از نیم قرن از ساخت آن می‌گذرد، نیاز به بازسازی جدی داشت. در یک دهه گذشته، طرح‌هایی برای بازسازی ورزشگاه فوتبال آزادی مطرح شد ولی هیچگاه در مرحله عملیاتی قرار نگرفت اما در دولت سیزدهم، بازسازی این ورزشگاه آغاز شد هرچند با توجیه حساسیت‌های موجود برای جلوگیری از صدمه به ورزشگاه با سرعت کمتری پیش رفت.

۱۸ مرداد ماه سال جاری بود که مهیار عسگریان، رییس شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی با اعلام این‌که ۱۶ تا ۱۷ ماه برای بازسازی کامل به زمان نیاز دارند، اعلام کرد که تا اواخر شهریور ورزشگاه آزادی چهره زیبایی پیدا خواهد کرد: ” اگر تصمیم گرفته شود ورزشگاه با تماشاگر باشد، چهار روز در هفته کار می‌کنیم و در زمان بازی ورزشگاه را در اختیار سازمان لیگ قرار می‌دهیم.” وی همچنین بیان کرد: “در آذر ماه سکوها به طور کامل آماده می‌شود؛ اگر بودجه‌ بیشتری بگیریم، تعداد پیمانکارها را نیز افزایش می‌دهیم، هزار میلیارد بودجه باید هزینه شود تا ورزشگاه به شرایط ایده‌آل برسد.”

به گفته رییس سابق شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، ماهانه چیزی حدود یک میلیارد و پانصد میلیون تومان هزینه نگهداری آزادی است، همچنین اگر چمن استادیوم برای بازسازی چیزی حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نیاز دارد.به روزرسانی ورزشگاه آزادی هم ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیارد بودجه نیاز دارد.

از سال ۱۳۵۰ که ورزشگاه آزادی به بهره برداری رسیده، بیشتر از آن چه نگهداری شود، بهره‌برداری شده است؛ چنین سازه بزرگی نیاز به مراقبت دارد اما متاسفانه از لحاظ شرایط ساخت و نوع نگهداری، دچار آسیب‌های جدی شده و در اثر گرما و سرما عایق‌های این سازه آسیب دیده است و چون حجم کار گسترده است، چنین پروژه‌ای نیاز به اعتبار زیادی دارد و کمبود اعتبارات کار پروژه را تاخیرهای متوالی روبرو کرده است.


↓در شبکه های اجتماعی به آرنا نیوز بپیوندید↓

اینستاگرامتلگرام




نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا