سیاست
موضوعات داغ

خبرهای مهم روحانی درباره محدودیت‌های کرونایی؛ برخی مساجد و مدارس بازگشایی می‌شوند

متوسط ٨٣ درصد مردم اصول بهداشتی را رعایت کرده اند که نشان از توجه مردم به پروتکل بهداشتی برای سلامتی است

به گزارش سرویس سیاسی آرنا ، رییس جمهور ضمن تقدیر از مردم برای رعایت اصول بهداشتی گفت: ۱۳۲ شهرستان که وضعیتشان سفید است از فردا مساجدشان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی باز و روز جمعه نماز جمعه برقرار می‌شود.

اهم اظهارات روحانی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا را بخوانید:

امروز پیشنهاد شد در جلسه که مدارس مناطق سفید و کم ریسک از ۲۰ اردبیهشت بازگشایی شود اما کمی نگران بودیم و قرار شد از ۲۷ اردبیهشت آغاز شود؛ این زمان هم قرار شد برایش تصمیم‌گیری شود و جلساتی برگزار شود.

متوسط ٨٣ درصد مردم اصول بهداشتی را رعایت کرده اند که نشان از توجه مردم به پروتکل بهداشتی برای سلامتی است.

در مبارزه با کرونا کادر درمان ما با همه وجود و توان به صحنه آمدند و فداکاری بزرگی انجام داده و انجام می دهند.

در نوبت اول غربالگری ۷۸ میلیون نفر مورد غربالگری قرار گرفتند.

در نوبت دوم غربالگری ۳۰ میلیون نفر مورد پوشش قرار گرفتند.

ما با بدبینی مبارزه با کرونا را طراحی کردیم و کار بزرگی انجام شد. الان هم باید خودمان را برای یک روز سخت آماده کنیم .

من نگران دوقطبی شدن جامعه بین دین و علم بودم اما مراجع به میان آمدن و این اتفاق نیفتاد.

همینطور نگران دوقطبی شدن مردم بین نان و جان بودم اما این دو قطبی صورت نگرفت و این از موفقیت های بزرگ کشور ماست در حالی که در آمریکا این اتفاق افتاده است.

زحماتی که مردم و پرستاران به نهایت برسد و به نقطه مطلوبی برسیم که زندگی برای مردم آسانتر شود.

• به کانال تلگرام و پیج اینستاگرام آرنانیوز بپیوندید …  ⇒

وزارت بهداشت اعلام کرد پروتکل‌هایی به مردم اعلام شده است که مورد مراعات قرار بدهند. در مجموع ۸۳ درصد به طور متوسط در کشور مراعات شده است. در بعضی شهرها ۹۲ درصد مراعات شده است.

تهران شهر بزرگی است که یک مقدار کمتر بوده است. ولی متوسط ۸۳ درصد مراعات مردم دال بر همکاری مردم با مسوولین بهداشتی کشور است که نشان دهنده توجه مردم به سلامت جامعه است که برای ما خیلی مهم است.

کادر درمان ما با همه وجود و توان به صحنه آمدند. آمار مراجعه کنندگان به بیمارستان عدد پایینی بوده است که این نشان از همکاری مردم و تلاش کادر درمانی ماست.

طبق آماری که در جلسه اعلام شد، مراجعه کننده به بیمارستان در طول شبانه روز گذشته حدود ۳۰۰ نفر بوده که به بیمارستان مراجعه کردند و این نشان از همکاری مردم و تلاش کادر پزشکی است که ما را به این نقطه مطلوب رسانده است. البته تا امروز شرایط به طور نسبی مطلوب است. اما آن نقطه مطلوبی که مورد نظر ما است هنوز فاصله وجود دارد و باید کار شود تا به آن نقطه برسیم.

در مراکز درمانی و بیمارستان‌های کشور تعداد دستگاه‌های تنفس مصنوعی ونیتیلاتور با اوایل ماه اسفند خیلی متفاوت شده است؛ تعداد ۱۰۰۰ دستگاه ونتیلاتور اضافه شده است که به معنای افزایش تخت‌های مراقبت ویژه است. به طوری که اکنون حدود ۴۰۰ تخت ویژه اضافه شده است که نشان می‌تواند کادر درمانی و تولید کننده کار بزرگی انجام داده و نیازها را تامین کرده‌اند.

باید برای شرایط پساکرونا آماده باشیم

*زمان پایان کرونا روشن نیست، داروی درمان این بیماری هم معلوم نیست، اما همه برای یافتن واکسن آن در تلاش هستند، با این حال هنوز مشخص نیست چه مدت دیگری چه روز و یا چه ماهی پایان این بیماری است.

بیش از ۸۰ مرکز و موسسه معروف جهانی برای پیدا کردن واکسن کرونا در تلاش هستند و ما نیز ما هم دلمان می‌خواهد بشر هر چه زودتربه واکسن کرونا برسد و حتما هم می‌رسد اما زمان آن مشخص نیست.

۱۳۰ مرکز بزرگ برای تولید داروهای درمان بیماری کرونا تلاش می‌کنند این دارو هم ممکن است کشف شود اما زمان آن نیز هم روشن نیست ما باید برای شرایط بعد از کرونا آماده کنیم.

باید با بدبینی به شرایط پس از کرونا نگاه کنیم، باید در نظر بگیریم این شرایط ممکن است تا تابستان یا کمتر و بیشتر طول می‌کشد؛ و امکان دارد دوباره شیوع آن کم و یا در مقطعی دیگری اوج بگیرد.

باید در دو بخش حواسمان بسیار جمع باشد، یکی بخش تجهیزات و تعداد کافی و مورد نیروی انسانی درمان‌گر که باید مرخصی رفته و تجدید روحیه شده باشند و همچنین تجهیزات و کیت‌های آزمایشگاهی و دستگاه‌های سی‌تی‌اسکن مورد نیاز که باید آن هم به اندازه کافی تولید و تامین شده باشند.

باید امکانات و تجهیزاتی مورد نیاز برای مقابله با این بیماری از ماسک و گان تا کیت‌های مخصوص تا تخت بیمارستانی و نیروی انسانی را باید با بدبینی پیش‌بینی و برنامه‌ریزی کنیم و ضرر نمی‌کنیم.

از همه آنهایی که به احسان و نیکوکاری در حسینیه‌ها و مساجد مشغول هستند و در سراسر کشور علما، روحانیان، طلاب، خیرین، نیروهای بسیج و مسلح، مردم خیر همه پای کارآمدند و بسته‌های حمایتی درست می‌کنند، تشکر می‌کنم.

صرف نظر از این که این بسته حمایتی چند درصد مشکل آن خانواده را حل می‌کند فضای معنوی آن مهمتر از کمک مادی است. فضای معنوی آن این است که مردم به فکر یکدیگرند و همدیگر را فراموش نمی‌کنند و در روزهای سختی انفاق و نیکوکاری خود را انجام می دهند و این برای ما بسیار مهم است.

از اول اسفند کادر درمان با تمام وجود به صحنه آمدند و کار بزرگی انجام دادند و انجام می‌دهند، طبق آماری که در جلسه اعلام شد، مراجعه کننده به بیمارستان در طول شبانه روز گذشته حدود ۳۰۰ نفر بوده که به بیمارستان مراجعه کردند و این نشان از همکاری مردم و تلاش کادر پزشکی است که ما را به این نقطه مطلوب رسانده است. البته تا امروز شرایط به طور نسبی مطلوب است. اما آن نقطه مطلوبی که مورد نظر ما است هنوز فاصله وجود دارد و باید کار شود تا به آن نقطه برسیم.

کاری‌هایی در کشور ما برای مبارزه با ویروس کرونا شد و کارهایی هم در کشورهای دیگر انجام شد. اما اقدامی که در ایران انجام گرفت، بحث غربالگری بود که بسیار بارزتر بود. در همین جلسه امروز در طرح غربالگری گفته شد در نوبت اول ۷۸ میلیون نفر مورد غربالگری نوبت اول قرار گرفتند که در این کشور به این پهناوری مسئله مهمی است که این هم به خاطر مراکز بهداشتی است که در سراسر کشور وجود دارد و پرونده الکترونیکی است که از قبل تشکیل داده شده است که اینها همه کمک کرده که این غربالگری خوب انجام گیرد.

من یک مقدار کمی نگران بودم که آیا این طرح به خوبی اجرا می‌شود یا خیر؟ اولاً ما زمان اجرای این طرح را به تأخیر انداختیم یعنی از ۲۰ اردیبهشت به ۲۷ اردیبهشت موکول می‌کنیم. وزارت بهداشت، وزارت کشور باید با آموزش و پرورش باز هم در این زمینه مطالعه کنند، صدا و سیما هم کمک کند تا دلهره‌ای برای مردم ایجاد نشود و پروتکل‌ها کاملاً مراعات شود.

البته کار خوبی است که آموزش ما شروع به کار کند اما در عین حال باید پروتکل‌های بهداشتی به دقت مورد مراعات دقیق قرار بگیرد.


↓در شبکه های اجتماعی به آرنا نیوز بپیوندید↓

اینستاگرامتلگرام




نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا